Besök Täby

Täby är en fantastisk ort att besöka. Här finns sevärdheter för alla smaker och intressen. Oavsett om du vill spana in de historiska sevärdheterna, se på natur eller bara ta det lugnt på en av de många trevliga caféerna, så finns det något för dig i Täby. Det finns många sevärdheter i och omkring Täby, men här är mina personliga favoriter:

– Kungsängens slottsruiner: Detta slott från 1200-talet ligger på en kulle i skogen och är verkligen sevärt. Du kan se ruinerna av borgen, herrgården och kyrkan. Det finns även en café, soffor och bord ute i skogen för att slappa på.

– Täby kyrkstad: Denna sevärdhet består av två delar, en medeltida kyrka från 1200-talet och en kyrkogård. Kyrkan är verkligen sevärd med sina gotiska spetsar och det finns även ett museum i kyrkan. Kyrkogården är mycket vacker med många fina gravar och träd.

– Täby centrum: Denna sevärdhet är ett köpcentrum, men det är mycket sevärt med sina många butiker, caféer och restauranger. Centrumet har även en stor lekplats för barnen.

Det finns sevärdheter för alla smaker i Täby, så det är verkligen värt ett besök! Det bästa av allt är att det mesta är gratis, du behöver inte spendera en förmögenhet för att uppleva och se saker. Sedan är det klart att om du vill gå in på något museum eller äta på någon restaurang så kostar det, men naturen är gratis och det är det som är det fina, att alla människor oavsett budget finner någonting att hitta på här i Täby med omnejd. Man kan besöka Täby året runt men allra finast är det väl ändå på sommaren. Vill du bada finns det flera badplatser, vill du se på natur finns det massor av skog och parker. Vill du bara ta det lugnt finns det caféer i alla tänkbara stilar, från mysiga konditorier till trendiga dito.