Vi har renoverat vårt badrum

Vi har renoverat vårt badrum och jag är så glad! Vi valde en modern stil och det blev perfekt. Det bästa är att vi gjorde allt själva! Om du funderar på en badrumsrenovering ska du läsa vidare! Det var mycket arbete, men slutresultatet var fantastiskt. Från att välja armaturer till att installera dem var varje del av processen spännande och givande. Vi har nu ett vackert badrum som ser ut att komma direkt från en tidning! Förhoppningsvis kan vår renovering inspirera dig att starta ditt eget projekt. Vårt hus här i Uppsala har blivit mer värt efter renoveringen och vi ska förvisso inte sälja, men det känns ju bra!

Vi bestämde oss för att renovera vårt badrum eftersom det inte uppfyllde våra behov. Efter att ha bott i huset i några år stod det klart att vi behövde mer förvaring, att golvet behövde uppdateras och att duschen kunde behöva en uppfräschning. Vi hade tröttnat på den trånga, röriga känslan och ville ha något annat. Vårt renoveringsprojekt var en chans att börja om på nytt och skapa något funktionellt och vackert. Processen krävde att vi noga övervägde vilka funktioner som var viktigast och hur vi bäst kunde utnyttja det tillgängliga utrymmet. I slutändan känner vi oss övertygade om att vårt renoverade badrum kommer att uppfylla våra förväntningar i många år framöver.

Att bygga om badrummet kan kännas som en skrämmande uppgift, men det behöver inte vara det. Med noggrann planering och användning av rätt material kan du dela upp projektet i hanterbara steg. Börja med att tömma rummet – lådor, skåp och garderober bör alla tömmas så att du har ett tomt blad att arbeta med. Därefter väljer du nya inventarier som toalett, handfat eller badkar, utvärderar din budget och bestämmer dig för ett designschema som passar din smak. Lycka till med din badrumsrenovering!